Key Process Point Of Oolong Tea Le Black Tea

Tee ea Oolong "Ho sisinyeha"

Ka mor'a hore makhasi a macha a hasane hanyenyane 'me a nolofatsoe, ho hlokahala hore u sebelise sieve ea bamboo "ho sisinya makhasi a macha".

Makhasi aa sisinngoa le ho belisoa ka sefeng sa bamboo, ho hlahisa monko o matla oa lipalesa.

Mathoko a makhasi a batla a fokola 'me a fetoha a khubelu ha a thulana, ha bohareng ba makhasi a lula a le matala,' me qetellong a etsa "lintlha tse supileng tsa botala le lintlha tse tharo tse khubelu" le "makhasi a matala a nang le mapheo a khubelu", e leng semi-fermentation.

Ho sisinyeha tee ea oolong ha e tsukutlehe feela ka letsoho ka sieve ea bamboo, empa hape e tsukutloa ke mochini o ts'oanang le moropa.

Tee e ntšo "ho luba"

Tee e ntšo ke tee e lomositsoeng ka ho feletseng.Ha ho bapisoa le tee ea oolong e semi-fermented, matla a ho belisoa ha tee e ntšo e matla, kahoo e hloka ho "lundua".

Ka mor'a ho kha mahlaku a macha, a tlohele hore a omelle nakoana, 'me makhasi a bonolo ho roala ka mor'a hore mongobo o fokotsehe' me o be bonolo.

Kamoraho roala tee, lisele le lisele tsa makhasi a tee li senyehile, lero la tee le phalla, li-enzyme li kopana ka ho feletseng le lintho tse ka har'a tee, 'me ho belisoa ho tsoela pele ka potlako.


Nako ea poso: Jun-18-2022